Linkek a témában:
A mákolaj gyógyhatásai
A mákolaj többféle egészségügyi előnnyel rendelkezik, amely kiváló aminosav, zsírsav és magnézium forrás. A jódhiány és annak szövődményeinek megelőzésére kiválóan alkalmas a mákolaj. A mákolaj hordozóanyagként tumor ellenes szereben is jelen van. Fontos szerepet játszik a daganatok csökkenésében.
A tökmagolaj jótékony előnyei
A tökmagolaj kiváló omega-6 zsírsav forrás, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az omega-6 zsírsavak elengedhetetlenek a normális növekedéshez és fejlődéshez. Tökmagolaj fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás és a koleszterinszint is. Gazdag K- és E-vitamin tartalommal is rendelkezik.
Lenmagolaj hatása
A lenmagolaj kiváló forrása az alfa-linolénsavnak és az omega-3 zsírsavnak is. Többféle egészségügyi előnnyel rendelkezik, amely segítségével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, valamint a szívbetegségek kialakulási kockázata is csökkenthető. A lenmagolaj a magas vérnyomást is csökkenti.
Mire jók a magolajok?
Az ÍZEK BLOGJA nem egy újabb gasztroblog vagy recepttár; hanem egy szubjektív kalandozás az ízek világában. Olyan hozzávalókról, alkotóelemekről szól, saját kipróbált receptekkel fűszerezve, melyek valamilyen szempontból figyelmet érdemelnek táplálkozásunkban; mindez személyes történettel és tapasztalattal kiegészítve.